ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentFastighetsmäklare - Tips för rätt Fastighetsmäklare
Mäklare - Allt om mäklare

Fastighetsmäklare

Fastighetsmäklare

En fastighetsförmedlare förmedlar kontakten och stödjer transaktionen mellan fastighetsköpare och fastighetens säljare. Staten reglerade fastighetsmäklarna år 1984 efter en alltför vild bostadsmarknad i början på 1980-talet. Efter denna reglering innebar det att för att få mäkla fastigheter var man tvungen att vara registrerade fastighetsmäklare eller advokat.

Utbildning till mäklare av fastigheter och bostäder är en 120 hp högskoleutbildning på 2 år. Till detta tillkommer minst 10 veckors praktik på en befintlig mäklarbyrå eller hos en fastighetsmäklare.

Många fastighetsmäklare

Det finns över 4 000 företag med fastighetsmäklare i Sverige och de flesta av dessa består av en eller två mäklare. De få stora fastighetsmäklarna är Svensk Fastighetsförmedling, Fastighetsbyrån, Mäklarhuset, Skandiamäklarna.

En fastighetsmäklare kan förmedla många olika typer av objekt, allt från bostadsrätter, title='Massor med information om Lägenhet' >lägenheter eller fritidshus till dyrare Attefallshus men även industrifastigheter eller stora företagslokaler och hela kvarter.


Meny - Mäklare
Till förstasidan på www.fastighetsvardering.seHögst upp på sidan om mäklareLängst ned på sidan om mäklare
FastighetAktieFörsäkringSkepp