Mäklare - Allt om mäklare

Skeppsmäklare

Skeppsmäklare

En skeppsmäklare är person som löser allt praktiskt då ett fartyg ligger i hamnen i syfte att allt ska fungera så bra som möjligt. Detta kan t.ex. vara att mäkla transporter mellan fartyget och leverantörer, speditörer, stuverier, passpolis samt hamn- och tullmyndigheter. Detta uppskatta ofta av fartygschefen eftersom utländska fartyg vet ofta inte hur hanteringen ska ske i svenska hamnar.

Det finns flera undergrupperingar av skeppsmäklare som t.ex.:

  • En Köp- & försäljningsmäklaren hjälper till med kontakter mellan köpare och säljare när ett fartygen byggs, säljs eller skrotas.
  • Befraktningsmäklaren som är den person som mäklar kontakten redaren och lastägaren.
  • Fartygsagenten är den person som ska se till att mäkla allt praktiskt och formellt så att det fungerar när ett fartyg anlöper hamn för lossning och/eller lastning.
  • Linjeagenten är den person som mäklar kontakt mellan lastägaren och anslutande landtransportföretag.

Sveriges Skeppsmäklareförening

Sveriges Skeppsmäklareförening

Sveriges Skeppsmäklareförening är branschorganisationen för skeppsmäklarnas och syftet är att tillvarata mäklarnas intressen. Sveriges Skeppsmäklareförening arbetar genom att försöka påverka myndighetsbeslut och politiken så att den tillvaratar branschens intresse i och utom Sverige. Dessutom anordnar mäklareföreningen utbildning av mäklarna. Totalt finns de knappt 150 företag som håller på med skeppsmäkling och annan hamnverksamhet med i Sveriges Skeppsmäklareförening.


Meny - Mäklare
Till förstasidan på www.fastighetsvardering.seHögst upp på sidan om mäklareLängst ned på sidan om mäklare
FastighetAktieFörsäkringSkepp